Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Porozprávali sme sa s majiteľom trnavskej prevádzky Hollywood Burger – Ivanom Belovičom. Prezradil nám zaujímavosti zo zákulisia, jeho plány do budúcnosti a okrem iného nám aj priblížil ponuku jedál, ktoré buď poznáte, alebo sa na ne ešte len môžete tešiť.

1. Ako spomínate na začiatky Hollywood Burger v porovnaní so súčasnosťou?

Hollywood Burger sme otvárali pred dvomi rokmi ako rodinný podnik . Dúfali sme, že sa uchytí, lebo Trnava niečo také naozaj potrebovala. Vtedy sme ešte netušili, čo všetko nás čaká a akým smerom sa Hollywood bude uberať.

 

Hollywood-burger-ProMenu

 

Keď spomínam na naše začiatky, pri niektorých momentoch sa dnes naozaj musím usmiať. Robili sme si všetko sami a chvíľu trvalo, kým sa dodávatelia, personál a celkový chod prevádzky dostal do zabehnutých koľají. S nárastom zákazníkov sme prišli na množstvo „zlepšovákov,“ ktoré nám uľahčili prácu alebo sme si museli dávať na mieru vyrábať nástroje. Samozrejme sme museli vychytávať aj zopár múch a riešiť ich tak povediac "za chodu."

 

 

2. V čom podľa vás tkvie úspech Hollywood Burger? Predsa len, patríte medzi prvé „burgerovne" v Trnave a od čias vášho pôsobenia prišlo na tunajší trh viac prevádzok.

Naša ponuka nezostala nikdy pri starom. Každý deň sme sa snažili zlepšovať naše produkty až do podoby, ktorú môžu vidieť naši zákazníci dnes. S pekármi sme sa radili o žemliach. S mäsiarom sme sa snažili prísť na ideál medzi chuťou, vôňou a šťavnatosťou mäsa. V prevádzke sme zas špekulovali nad ideálnym burgrom. Momentálne funguje veľa firiem, ktoré vám dodajú polotovarové žemle, dressingy, hranolky a iné s neznámym pôvodom, ale s nálepkou „domáce.“ Chceli sme byť iný, a preto sme si zvolili ťažšiu cestu naozaj domáceho produktu. Naši zákazníci reálne cítia vôňu čerstvého pečiva (každé ráno nám ho vyložia na prevádzke) a cez deň zastihnú aj pána mäsiara. Žiaden burger, ktorý prejde pod našimi rukami nie je úplne rovnaký a v tom si myslím, že je skutočné čaro domácej výroby.

 

mäso-hollywood-burger-ProMenu 

  

3. Predstavte vašu ponuku kuchyne čitateľom, ktorí vás nepoznajú. Na čo si môžu robiť chúťky, keď pôjdu okolo? Chystáte nejaké špeciality alebo nové menu?

Okrem stálej ponuky sme medzi novinky zaradili špeciality na každý deň v týždni. Naši zákazníci sa tak môžu vždy na niečo tešiť a my im zároveň garantujeme čerstvosť surovín.

 

Pondelok chystáme v duchu ľahkého štartu do nového týždňa. Výborne sa hodí coleslaw šalát, ale možností je veľa. Niekedy ho podávame z červenej kapusty v kombinácií s cibuľkou a citrónovou šťavou, inokedy zase z bielej kapusty s hrozienkami a kyslou smotanou alebo naposledy osviežený o zelené jablko Granny.

 

Utorok je deň, na ktorý sa teší aj náš personál. Do ponuky sme zaradili steaky. Momentálne sa veľkej obľube teší náš T-bone steak na bylinkovom masle, ktorý len tak niekde v reštaurácií nevidíte.

 

V stredu sme spustili čerstvý experiment s červenými žemľami - vo farbách našej prevádzky. Najprv sme ich zaradili ako tematický „Vianočný špeciál,“ ale nakoniec sa medzi ľuďmi uchytili nastálo.

 

Cez štvrtky sa vracajú späť legendárne lievance. Na chvíľku sme ich boli nútení stiahnuť z menu, ale chystáme sa všetko napraviť.

 

lievance-hollywood-burger-ProMenu

 

Do budúcna chystáme zaradiť do ponuky aj grilované rebierka. Nezabúdame ani na študentov a pripravili sme MENU čisto len pre nich, kde si môžu zvoliť medzi kuracím alebo hovädzím mäsom za rovnakú cenu aj s hranolkami. Fungujeme aj formou donášky s našim kamarátom a rozvozcom v jednej osobe. Vždy dofrčí na čas, a tak si naši zákazníci aj mimo Trnavy môžu vychutnať naše jedlo v plnej kvalite. 

 

 

4. Ako vyzerá váš pracovný deň?

Žiaden deň v našej prevádzke nie je rovnaký. Osobne tam trávim od pondelka do štvrtka každý deň 13 hodín a počas víkendu ma tam nájdu zákazníci 17 hodín dva dni po sebe. Niekedy je to pohoda, niekedy troška stresu a niekedy zase masaker, kedy čakajú ľudia  na stoly pred podnikom.

 

Vaši čitatelia, ktorí sa pohybujú v gastronómií mi určite dajú za pravdu, že práca v tejto oblasti nie je žiadna sranda, ale tvrdá drina a ulahodiť každému zákazníkovi býva často náročné. Musí vás to skrátka baviť, mať chuť stále vymýšľať nové veci a dať si vždy nové ciele a méty. Skrátka mať taký zdravý zápal pre vec s iskrou v očiach... Veď viete, ako to myslím.

  

 

5. Na čo sa môžeme tešiť ďalej a aké sú plány Hollywood Burger?

V blízkej dobe pripravujeme podobné šialenosti, ako bol náš CORN-DOG. Vďaka nášmu kuchárovi sme ho dotiahli z Ameriky a uviedli ako jediný na Slovensku. Ak mám pravdu povedať, momentálne sledujeme trh aj mimo Trnavy . Zvažujeme nové možnosti a ponuky, ktoré sa nám za posledného pol roka naskytli. Či sa vydať na kolesách po Slovensku alebo sa pozrieť s Hollywoodom do iného mesta.

 

corndog-hollywood-burger-ProMenu

 

Padli aj názory na rozšírenie do väčších priestorov či prerobenie tých aktuálnych. Zväčšením a modernizáciou kuchyne by sa nám otvorili dvere do úplne iného levelu gastronómie.

 

Zatiaľ je teda vo hviezdach, kam budeme smerovať značku Hollywood burger - pred dvomi rokmi ešte maličký rodinný podnik, dnes pripravený vykročiť do neznáma. Určite máme v pláne posúvať sa vpred a nebyť len ďalšia prevádzka z mnohých, kde sa rýchlo najete a za 5 minút  zabudnete, čo ste si vlastne dali. Snažíme sa zákazníkom poskytnúť prostredníctvom našej ponuky komplexný chuťový zážitok, pre ktorý sa k nám radi vracajú.

 

 

 

Ďakujeme pánovi Belovičovi za rozhovor. Takto nahliadnuť do „zákulisia“ chodu prevádzky nie je zvykom každý deň. Prajeme Vám veľa spokojných zákazníkov, ktorí si pochutia na vašich hollywoodskych burgroch.

 

Každý týždeň Vám prinášame rozhovory s majiteľmi rôznych prevádzok na Slovensku. Ak sa chcete dozvedieť viac o vašej obľúbenej prevádzke, neváhajte nás kontaktovať. 

 

 

 

Ema Fajnorová