Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Asi každý z Trnavy a okolia pozná reštauráciu Forhaus alebo už o nej aspoň počul. Táto vychýrená prevádzka pôsobí v Trnave už 3 roky. Od začiatku svojho pôsobenia si našla svoje miesto medzi miestnymi podnikmi a dodnes si drží svoju úroveň. Mali sme možnosť porozprávať sa s prevádzkarkou – Paulou Školekovou, vďaka ktorej vám prinášame bližší pohľad do chodu tejto reštaurácie.

Priestory reštaurácie sa nachádzajú v tichej historickej časti Kapitulskej ulice, v blízkosti centra. Interiér je veľmi vkusne zariadený a vyriešený. V našom dávnejšom článku, v ktorom sme vám Forhaus predstavili, sme objasnili význam slova, ktorý sa skrýva v názve prevádzky. Nie je to žiadna hádanka. Obzvlášť nie pre rodených Trnavčanov. Forhaus znamená v trnavskom dialekte „predsieň“. Po vstupe do reštaurácie si hneď uvedomíte, že ju tento názov dokonalo vystihuje. „Vstupná hala alebo predsieň sa vetví na ľavé a pravé krídlo. Je teda na našich hosťoch, ktorú stranu si vyberú a kde sa usadia. Náš personál vás obslúži všade a zabezpečí, aby ste sa cítili čo najlepšie,“ vraví prevádzkarka reštaurácie.

 

Forhaus-priestory-ProMenu

 

Kuchyňa reštaurácie patrí medzi špičku. Jej prvotriednosť sa zrkadlí v kvalitnej ponuke jedál, v ich príprave aj samotnom servírovaní. Jedlo je gro reštaurácie a obsluha je jej vizitkou. Vo Forhause sa tohto pravidla jednoznačne držia. „Okrem stálej ponuky A’la Carte, ktorý je vždy doplnený o špeciálne menu, podávame aj denné menu. Toto menu nemá stabilnú cenu. Odvíja sa od druhu jedla,“ dodáva. Obedové menu pozostáva zo 4 hlavných jedál, pričom jedno je vždy vegetariánske a jedno ľahšie. Kuchyňa je pestrá, rôznorodá a zároveň si uchováva svoju „domáckosť“. Kto tu bol a okúsil, vie. A teraz pozor pre všetkých maškrtníkov – posvieťte si na piatkové menu. Vtedy majú v ponuke sladké, tak prečo posledný deň v týždni trošku nezhrešiť?

 

Forhaus-ProMenu

 

Reštaurácia podáva obedové menu od 11:00. V tomto čase sme tu boli aj my a prezradíme vám, že ľudia sa tu zbierali k stolom hneď, ako táto hodina odbila. Cez týždeň sa tu vystrieda veľa hladošov. Takže pokiaľ máte možnosť, stôl si vopred rezervujte. Za zaujímavé považujeme, že sem chodí okrem miestnych aj veľa zahraničných hostí, ktorí na Forhaus nedajú dopustiť.

 

menu-ala-carte-Forhause-ProMenu

Denné menu reštaurácie Forhaus môžete sledovať v našej mobilnej aplikácii alebo priamo na webe.

 

V reštaurácii varia z kvalitných a čerstvých surovín. A keďže sa opierajú o domácu kuchyňu, podporujú lokálnych dodávateľov. „Suroviny odoberáme z farmy Top Farm. Víno, ktoré tu rozlievame, máme z vinárstva Terra Parna. Kávičku nám dodáva Verticcio a osviežujúce limonády pripravujeme zo sirupov Herbert. Disponujeme aj vlastnou cukrárkou, ktorá pečie chutné koláčiky alebo torty, ktoré by človek zjedol hneď pri prvom pohľade.“ Ak vás toto nepresvedčilo navštíviť trnavskú reštauráciu, čítajte ďalej.

 

menu-Forhaus-ProMenu

 

Zaujímavosťou reštaurácie je špeciálny teplý pult umiestnený uprostred hlavnej časti prevádzky. „Spravidla to býva v čase obeda ako alternatívna súčasť denného menu. Na pulte máme vystavené pečené prasiatko, husi, kačice alebo roastbeef, ktoré porciuje pred hosťami šéfkuchár osobne. Pri tej príležitosti s ním majú hostia možnosť prehodiť pár slov a dozvedieť sa bližšie o príprave samotných jedál.“

 

Forhaus ponúka skutočný gastronomický pôžitok. Navyše disponuje spoločenskou sálou vhodnou na akcie, oslavy alebo svadby so zabezpečením cateringu podľa vašich požiadaviek. K tomu všetkému majú aj vlastnú údiareň, a teda si sami pripravujú údeného lososa alebo morku, na ktorú by ste sem mali určite zájsť a ochutnať.

 

Ďakujeme Paule Školekovej za možnosť nahliadnuť na chod celej reštaurácie a prajeme veľa úspechov a spokojných hostí.

 

 

 

Ema Fajnorová