Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Zelerový šalát je veľmi špecifický. Hlavne z toho dôvodu, že ho nie každý obľubuje. V recepte vám ukážeme, ako ozvláštniť tento šalát tak, aby ho zjedol bez donútenia aj ten najväčší odporca zeleru.

Suroviny:

  • 2 väčšie zelery
  • 2 jablká alebo broskyne
  • biely jogurt/kyslá smotana/majolka
  • vlašské orechy
  • sušené hrozienka
  • šťava z citróna/kyselka
  • práškový cukor
  • soľ

 

Postup:

Zelery si očistíme a nastrúhame na jemno. Primiešame k nim postrúhané jablká alebo broskyne. Postupne do tejto zmesi pridáme po lyžiciach biely jogurt a majolku, prípadne trocha kyslej smotany. Dochutíme kyselkou, soľou a trochou práškového cukru. Šalát by mal mať nadýchanú šťavnatú konzistenciu. 

 

ProMenu - zelerový šalát

 

Všetko robíme od oka. Nebojte sa preto počas pripravovania ochutnávať a dorábať ho podľa vlastnej chuti. Niekto má tento šalát rád sladší. Na záver pridáme sušené hrozienka a vlašské orechy.

 

Môžeme podávať. Dobrú chuť praje ProMenu!

 

ProMenu - Zelerovy salat

 

100 ľudí, 100 chutí. Každý si tento recept pripravuje doma inak. Niekto ho pre istotu nerobí vôbec. Ak sa k tomu odhodláte, tento recept je zaručene dobrý a vždy si ho môžete sami vylepšiť.

Čo špeciálne dávate vy do svojho receptu na zelerový šalát?