Hľadáte miesto na oddych, skvelú gastronómiu a relax? Tak jednoznačne čítajte ďalej rozhovor s marketingovou manažérkou Wellness Hotela Spark.
Akú kuchyňu preferujete vo Vašom hoteli a prečo?
Výber jedla je v našom hoteli proces, na ktorom si dávame obzvlášť záležať. Našu klientelu tvoria hostia z mnohých kútov sveta, preto sme sa rozhodli starostlivo vybrať to najlepšie z viacerých kuchýň, aby malkaždý hosť našej reštaurácie možnosť vychutnať si jedlo na vysokej úrovni a zároveň ulahodiť svojim chutiam.
Ako dlho je Váš hotel otvorený a prečo práve poloha spojená s
prírodou?
Hotel je v prevádzke od marca 2012. Ako si každý ihneď všimne, hotel je umiestnený prakticky uprostred lesa, avšak zároveň je ľahko dostupný nielen z Malaciek, ale i z Bratislavy. Podarilo sa nám tak skĺbiť pokoj vidieka a rýchlosť a dostupnosť z miest. Táto jedinečná kombinácia poskytuje hosťom, ktorí využívajú naše služby počas pracovných ciest, vyvážený pomer pracovného zaťaženia a relaxu v tichosti prírody. Taktiež sme výhodným riešením pre rodiny s deťmi, či páry, ktoré chcú stráviť pobyt mimo zhonu bežného života a zároveň práve kvôli tomu zhonu nemajú možnosť cestovať niekoľko hodín do iných hotelových zariadení.
Aké najchutnejšie a najlepšie jedlá máte v reštaurácii ?
Na túto otázku zrejme neexistuje objektívna odpoveď. Každému chutí niečo iné a my radi náš jedálny lístok pravidelne vylepšujeme. Úlohou obsluhy v reštaurácii je preto okrem iného čo najlepšie poradiť a odporučiť hosťovi jedlo na základe indícii, ktoré mu hosť sám poskytne. Keď to však zoberieme štatisticky podľa objednávok, vyhráva u nás jedlo: Grilovaná bravčová panenka so smotanovo – hríbovou omáčkou a čipsom z čierneho koreňa na pretláčaných zemiakoch s cibuľkou.
4. Aké jedlá preferujú Vaši návštevníci?
Výber jedla sa líši od charakteru návštevy, samozrejme. Zahraniční hostia, ktorí navštívia náš hotel, či už pracovne alebo za účelom relaxu , si radi doprajú gurmánske zážitky na vyššej úrovni. Sme však hrdí na to, že sa k nám stále častejšie vracajú rodiny s deťmi, pre ktoré naši kuchári vytvárajú špeciálne „rozprávkové“ variácie.
Aký je u Vás rozdiel medzi Slovenskými a zahraničnými návštevníkmi v správaní vo vašej reštaurácii?
Väčšie rozdiely sme nebadali. Avšak je pravdou, že zahraniční hostia reštaurácie sú v istom zmysle odvážnejší vo výbere a neobávajú sa skúsiť možno i neobvyklejšiu skladbu chutí. Slováci sa ukázali ako konzervatívnejší hostia, avšak je pre nás česť aj to, že sa k nám vracajú i kvôli tradičnejším či rýdzo slovenským pokrmom.
Kedy je Váš zákazník spokojný?
Keďže sa snažíme vždy poskytnúť hosťom stopercentný servis, veríme, že spokojnosť sa u každého dostaví, i keď pravdou je, že nie vždy je spokojnosť hostí tak znateľná. Jednoznačným znamením, že sme odviedli dobrú prácu je opätovný návrat našich hostí. Mnohí sú stálymi zákazníkmi a cítia sa u nás ako doma. Tí, ktorí takú možnosť nemajú, nám často pri odchode slovne vyjadria pochvalu a prísľub, že budú šíriť naše dobré meno ďalej.
Z akých surovín varíte vo Vašej kuchyni?
Našou devízou je veľký dôraz na sezónne plodiny. Vo všeobecnosti sa snažíme pravidelne obohatiť stabilný jedálny lístok o rôzne zaujímavé sezónne ponuky, napríklad husacie a kačacie hody, či špeciality zhokaida. Veľmi často sú tieto akcie založené na ľudových tradíciách a zvyklostiach, špecifických pre daný čas v roku. Opäť tak ponúkame hosťom niečo, čo je v súčasnosti v istom zmysle nedostatkovou komoditou a po čom je čoraz väčší dopyt.
Ako ste spokojní so sezónnymi jedlami, ako napríklad Kačacie a Husacie hody?
S kačacími a husacími hodami sme z našej strany veľmi spokojní, súdiac podľa dopytu hostí a často i chválami pre našich kuchárov a obsluhu. Vychutnávať si sezónne jedlá bolo v minulosti niečo celkom prirodzené, dnes je už všetkého celoročne dostatok. Snažíme sa poukázať na výnimočnosť každého obdobia práve prostredníctvom gastronómie a iste i napriek dostupnosti potravín je rozdiel v kvalite počas sezóny viditeľný.
Čo považujete za najdôležitejšie pri prevádzkovaní reštaurácie
v hoteli?
Najdôležitejšia je atmosféra. Jedlo môže byť vynikajúce, obsluha profesionálna, interiér vycibrený, avšak ak by sme k tomu v našom hoteli nepridali ešte akýsi pomyselný priateľský dotyk, neodchádzali by od nás hostia s úsmevom. Rodinná atmosféra je to, čo robí našu reštauráciu výbornou voľbou pre príjemné posedenie. Predovšetkým teraz, v čase Vianoc je tu útulne. Posedieť si pri teple a svetle ohňa v krbe s hrnčekom horúcej čokolády či pri skvelom jedle prichádzajú naši hostia z blízkeho i ďalekého okolia.
Marec - mesiac knihy
Máme internet, smartfóny, tablety. Zabúdame na knihu. Tradičnú formu zhmotnenia myšlienok autorov, určenú ľudom, ktorí chcú vedieť viac. Poďme si zobrať do rúk knihu ... kuchársku.
čítať viacSvet orientu #2: Čaje a ich taje
Máte radšej tradičné čaje, alebo dávate prednosť ovocným príchutiam?
čítať viacAko nám chutilo v Avenue v Trnave?
Posvietili sme si na reštauráciu, ktorá sa pýši kvalitnou kuchyňou. Splnila naše očakávania?
čítať viacNajväčšia sieť reštaurácií v Trnave
Poznáte najrozšírenejšiu skupinu Trnavských reštaurácií? Až 5 reštaurácií patrí do portfólia Relax Team.
čítať viacMájové špargľové menu v Pension & Restaurant PATRIOT
Tento mesiac si pre Vás tím Pension & Restaurant PATRIOT, Trnava pripravili sezónne ŠPARGĽOVÉ MENU a kvalitné rozlievané vínka k tomu. Nechajte sa pozvať.
čítať viac