Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Dnes sme sa vydali do reštaurácie v Holíči – Jozef II.. Nie je tak dávno, kedy bola otvorená, no kvalitou a profesionalitou si získala svojich zákazníkov veľmi rýchlo.

Pán Kadlec (majiteľ) však prijal tento úspech ako dvere, ktoré sa otvárajú pre ďalšie projekty. Jedným z nich bol pivovar Wywar, ktorý je otvorený verejnosti spolu s pizzeriou. Najobľúbenejší slovenský nápoj v podaní Wywar – u si získal priazeň na Slovensku ako aj v Čechách. Tejto krátkej histórii ich expanzie sa budeme venovať v samostatnom rozhovore s pánom Kadlecom v ďalšom článku.

 

Majiteľ reštaurácie pán Kadlec

 

Reštaurácia Jozef II. bola pomenovaná po tomto rakúskom monarchovi z dôvodov, ktoré sa môžete dozvedieť už v úvode ich veľmi vkusného jedálneho lístku.

 

Jedálny lístok

 

Nachádza sa vo veľmi príjemnom prostredí pripomínajúcom vínne pivnice. Väčšinou býva zvykom, že takéto priestory sú chladné a chabo osvetlené. To sa však v tomto prípade nijakým spôsobom nehrozí. Drevené prevedenie tohto priestoru spolu s historickými kúskami starodávnych nástrojov je dostatočne presvetlené bočnými svietidlami. Takže sa cítite veľmi príjemne.

 

Reštaurácia Jozef II. interiér

 

Tento pocit zostáva aj po príchode obsluhy. Naša čašníčka bola veľmi príjemná a výrečná. Rada nám popísala druhy a chute ponuky pív z ich pivovaru. Taktiež nezaváhala ani pri ponuke ich vín. Konkrétnym jedlám sa už toľko nevenovala, nakoľko tie nám prišiel vysvetliť šéfkuchár. Vysvetlil nám pôvod ich hovädzieho použitého pri steakoch. Bolo milým prekvapením zistiť, že používajú české hovädzie plemeno, špeciálne šľachtené pre chuť dokonalého steak- u. Priznám sa, že som bol spočiatku zo skúsenosti skeptický. No to nebolo treba. Objednali sme si steak, rebierka a nerobilo mu žiaden problém, vyhotoviť tretí pokrm podľa svojho odporúčania a chutí.

 

Ponuka jedál

 

Následne prišla naša objednávka pív. Svetlý ležiak Martin 12° mal hutne sviežu chuť, mierne aromatickú s krémovou penou. Tmavý špeciál Ján 13° s mierne karamelovým nádychom a trpkým koncom sa výborne hodil do chladného počasia. Obe pivká iba potvrdzovali povesť mladého pivovaru, ktorý bol uvedený do prevádzky len v Júli 2014.

No a potom prišla objednávka jedál. Flank Steak 17,90€ za 400g. Mäsko bolo z českého plemena, ako som už spomínal vyššie. No kvalite krajina pôvodu rozhodne neubrala. Steak bol správne prepečený podľa objednávky (medium) a rozhodne dostatočne šťavnatý. Uruguaj to samozrejme nebol ale určite to bolo najlepší kusisko hovädzieho z Česko-slovenska, čo som kedy chutnal. Jeho chuť krásne dopĺňala grilovaná zelenina a pečené zemiaky.

 

Reštaurácia Jozef II.

 

Špecialitou šéfkuchára bolo pečené bravčové koleno. Mäsko bolo jemné, od kosti sa dalo oddeliť bez akejkoľvek námahy. K tomu sme dostali domáce zemiakové placky, baranie rohy a dressing.

 

Reštaurácia Jozef II.

 

Najväčším prekvapením boli Rebierka. Boli dochutené chilli omáčkou a obohatené o omeletu s obilnými klíčkami. Kombinácia klíčkov v omelete bola brilantná a určite ju treba vyskúšať.

 

Reštaurácia Jozef II.

 

Kuchyňa sa zameriava na čerstvé a kvalitné suroviny, podľa možností lokálne. Je to smer, ktorý dnes získava na popularite a tímu reštaurácie Jozefa II. sa to skvelo darí.

 

Personál reštaurácie

 

Reštaurácia ponúka aj súkromný salónik s kapacitou do 25 osôb pre rôzne spoločenské príležitosti. Ak chcete v skvelom štýle osláviť narodeniny, zorganizovať firemný večierok či skrátka len osláviť život s rodinou skvelým jedlom a pitím, toto miesto je určite výbornou možnosťou.

 

Salónik reštaurácie

 

Ak by som mal vypichnúť niečo, čo tejto prevádzke chýba, bude to servis príborov. Rozloženie príboru na tanieriku s lacnými servítkami nie je hodné kvality tejto prevádzky. Osobne by som volil drevené vedierka s drahšími obrúskami, možno s vaším logom, a príborom v nich. Lepšie to takto vyzerá, ušetrí to priestor na stole a doladí to azda jedinú chybičku krásy u Jozefa II. .

 

Interiér

 

Takže ako to zhodnotiť. Jozef II. si u mňa určite získal všetky možné sympatie. A som veľmi rád, že sa takáto skvelá prevádzka nachádza aj mimo Bratislavy, napríklad v maličkom Holíči. Do dnešnej návštevy som bol fanúšikom ich piva, no oddnes sa stávam aj veľkým fanúšikom ich kuchyne. Pevne verím, že nikdy nezídu z cesty, ktorú si zaumienili a budú na nej pracovať aj ďalej. Pretože prináša skvele chutiace ovocie.