Navštívili sme senickú reštauráciu Heidi a bližšie nahliadli do zákulisia tohto podniku nachádzajúceho sa v Obchodnom dome Branč. Dozviete sa, aký druh kuchyne varia, ale aj to, čím sa odlišujú od iných reštaurácií.
Pre začiatok by vás mohlo zaujímať, aké jedlo pre vás prichystajú šikovné ruky šéfkuchára a jeho tímu. Môžete tu ochutnať stredoeurópske jedlá, a to najmä z kuchyne talianskej, francúzskej, českej, slovenskej, ale i rakúskej. Vynaliezavosťou reštaurácie je vnášanie slovenských produktov ako bryndza, parenica, či oštiepok do jedál zahraničnej kuchyne.
V tejto reštaurácii si príde každý na svoje. „Jedlá sú vyvážené, lahké a na ich prípravu sú používané tie najkvalitnejšie suroviny,“ hovorí majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Heidi, Miroslav Jagoš. Zaujímavosťou je, že v tejto reštaurácii nepoužívajú mrazené polotovary. Mrazničku využívajú hlavne na skladovanie zmrzliny. „Snažíme sa skladovať čo najmenej zásob. Suroviny na denné menu pripravujeme zo dňa na deň. Preto u nás nenájdete ponuku na denné menu týždeň vopred, ako ani zásoby mrazeného mäsa či rýb na 2 týždne dopredu,“ dodáva. V kuchyni reštaurácie nenájdete žiadnu vegetu, práškové bujóny, kečup, tatársku omáčku alebo cestoviny. Všetko si pripravujú sami, domácou výrobou.
Reštaurácia Heidi ponúka 5 až 6 jedál denného menu. V blízkej dobe chcú dennú ponuku rozšíriť aj o špeciálne menu, v podaní čerstvých rýb, steakov alebo šalátov.
V čom sa odlišujú od iných reštaurácií?
V reštaurácii Heidi pripravujú pivné špeciály z remeselného pivovaru Hellstork, ktorý tu, samozrejme, aj čapujú. Z Kunowského majera odoberajú čerstvé vajcia. Talianske suroviny ako víno a klobásy, si objednávajú a nechávajú dovážať od senického distribútora Piacere. Mnoho surovín si sami dovážajú aj z blízkych hraníc Rakúska. Reštaurácia teda nepoužíva iba slovenské alebo iba zahraničné suroviny. Jednoducho tu používajú kvalitné suroviny. Vnášajú tak kuchyni väčšiu autenticitu. Pripravujú viac vegetariánskych jedál, pričom sa snažia obmedziť vypražené jedlá.
Na čo sa môžete tešiť?
V blízkej dobe chcú v reštaurácii zaviesť degustačné menu na objednávku, ktoré bude niekoľko chodové (3 - 6 chodov). Plánujú robiť rôzne workshopy o someliérstve, spracovávaní mäsa a steakov – ako ich piecť a podávať, ďalej workshopy o food stylingu a iné semináre, pri ktorých budete môcť prísť priamo do kuchyne a naučiť sa viac z oblasti gastronómie.
Reštaurácia poskytuje priestor a možnosť pohostenia pre menšie akcie, rodinné oslavy, ale aj netradičný catering ako svadba. Nemajú problém prísť po dohode aj priamo za vami na miesto akcie, kde pripravia pohostenie mimo priestorov reštaurácie Heidi.
Ich motto: „Šecko sa dá. Neni problém.“ Či už chcete citronádu, homára alebo iné jedlá a nápoje, ktoré nie sú na jedálnom lístku. V Heidi je všetko možné a všetci sú tu vítaní. Dôležité je jedlo a pôžitok z neho. Nám sa tu veľmi páčilo a Reštauráciu Heidi vám určite odporúčame navštíviť.
Ponuku Reštaurácie Heidi nájdete v profile ProMenu.sk
Ema Fajnorová