Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Majiteľka a manažérka "Fitu", Silvia Hauser sa s nami okrem iného podelila o každodenné radosti, ale aj starosti, s ktorými sa stretáva pri vedení jednej z najobľúbenejších reštaurácií v Senici.

 

V Senici máš reštauráciu, ktorú každý pozná a je jednou z často navštevovaných v meste. V čom spočíva tajomstvo úspechu?

 

Reštauráciu mám už vyše 10 rokov, každým rokom sa snažíme napredovať dopredu, neustále obnovujeme ponuku jedál, rozširujeme ponuku vín a iných nápojov a snažíme sa meniť aj interiér.

 

Dlhé obdobie si robila manažérku reštaurácie v Nemecku. Podpísalo sa to pod tvoje terajšie „manažovanie“?


 

Určite. Nemecko mi dalo veľkú školu do života. Získala som tam rozhľad, veľa skúseností a odvahu zariskovať do zainvestovania vlastnej prevádzky. Bez skúseností, ktoré som nadobudla počas 8 rokov v Nemecku, neviem či by som nadobudla odvahu, otvoriť si vlastnú prevádzku na Slovensku.

 

Sú veľké rozdiely medzi slovenským a nemeckým zákazníkom?

 

Zo začiatku boli, pretože, čo bolo v Nemecku už dávno trendom na slovensko prišlo len o pár rokov neskôr. Ale v dnešnej dobe si myslím, že už aj slovenskí zákazníci - hostia vedia veľa o gastronómii, vďaka tomu, že veľa cestujú a spoznávajú rozmanitosť zahraničných kuchýň a skúšajú veľa nových chutí, či už jedál alebo nápojov.

 

Foto: Vo "Fite" si každý príde na svoje. Stolovanie na spoločenskú akciu.

 

Ľudia u nás najčastejšie navštevujú reštaurácie v čase obeda. Skoro v každej reštaurácii je v ponuke denné obedové menu. Fit-pit nie je výnimkou. Aký je recept na udržanie si kvality ponuky a zákazníka?


 

V prvom rade sa snažím o obmenu jedál, využívam recepty internacionálnych kuchýň, i keď vždy musí byť aj klasika zo slovenskej kuchyne. Snažím sa aby boli v jedálničku využité všetky druhy mäsa, ryby, rôzne prílohy a veľa zeleniny. Každú nedeľu sa pri zostave obedového menu riadne zapotím :)

 

Večerné menu a víkendové menu je skôr rarita, čo ťa viedlo k takémuto rozšíreniu ponuky?

 


Večerné menu a víkendové menu hmmm. Tak to vyplynulo, tak troška z ekonomickej stránky. Viem, že momentálne nie je ľahká doba a veľa ľudí a hlavne rodín si nemôže dovoliť často chodiť do reštaurácie. Takže som sa snažila, aby naša reštaurácia, bola prístupná pre všetkých ľudí a rodinky.

 

Vo "Fite" sú často akcie rôzneho druhu, či už večerné alebo tématické ako bolo MDD, ktoré malo veľký úspech. Kde čerpáš námety?

 

Keď som sa vrátila z Nemecka, to bolo oveľa jednoduchšie, to ešte na slovensku veľa vecí nepoznali, ale ako už som povedala, úroveň gastronómie na slovensku stúpla a momentálne mám pocit, že zákazníci- hostia sú už všetkého presýtení, takže je to veľmi ťažké vymýšľať nové tématické akcie, aby to ľudí pritiahlo a hlavne zaujalo. Ale vždy sa ešte niečo nájde :).

 

Čo by si mi poradila, keby som si chcel otvoriť reštauráciu?

 

Veľa, veľa času, trpezlivosti a poctivej práce :)

 

Foto: Fotografia z MDD

 

Ďakujeme Silvii za jej čas a prajeme jej veľa vydarených akcií a predaných jedál. Ktorú reštauráciu si máme zobrať "do parády" v ďalšom článku? Napíšte do komentárov.