Malvázia je grécke pomenovanie sladkého silného vína. Pri pohľade na 8 hektárový areál, ktorý disponuje širokou ponukou zábavy, sa zdá byť tento názov veľmi príznačný. Tenisové kurty, bazén, detské ihrisko, lesy, jazierka a to všetko na samote medzi obcami Prievaly a Cerová. V skratke krásne miesto na oddych s vaším partnerom alebo celou rodinou. My sme sa však prišli pozrieť na to, ako dokáže očariť reštaurácia.
Zmysel pre krásu a detail v reštaurácii určite nechýba. Veľký krb a priestor dekorovaný tak, že máte pocit, akoby ste sedeli vo vlastnej kuchyni. Teda v prípade, že máte veľmi dobrý vkus na nábytok. Priestor disponuje aj zimnou záhradou. Priestory sú vhodné, okrem romantického obeda a večere, aj na firemné eventy.
Obsluha sa vyznačuje znateľnou profesionalitou. Držia si veľmi príjemný nevtieravý prístup, vďaka ktorému vediete konverzáciu pri stole bez interupcie. Veľmi dobre ovláda jedálny lístok, vie poradiť a vysvetliť. Dokáže vás oboznámiť s tým, čo práve nie je v ponuke bez toho, aby bolo potrebné odbehnúť spýtať sa kuchára.
Jedálny lístok dýcha modernou kuchyňou inšpirovanou tradičnými stredoeurópskymi receptúrami. Napríklad bryndzové guľky s marinovanou pečenou cviklou sú výborným ekvivalentom klasického predjedla - červená repa a kozí syr. Čiže bystrá nápaditosť pre výber jedál a surovín rozhodne nechýba.
Medzi polievkami vás rozhodne pošteklí na brušku tradičná Kulajda s hríbami, zemiakmi, kôprom a pošírovaným vajíčkom. Vyzerá krásne na tanieri a chutí ešte krajšie.
Marinovaný sumec na slakokyslo bol rozhodne skvelou voľbou z predjedál. Zelenina s ním podávaná sa príjemne snúbila so sviežou sladkokyslou chuťou sumca.
Ďaľším chodom bol bravčový steak podávaný s paštrnákovým pyré a burgundskou omáčkou. Omáčka bola delikátne dochutená a nechýbali jej žiadne prísady. Harmonicky spojila chuť pyré a bravčovej krkovičky pričom vás na nose pohľadí vôňa čerstvého tymiánu a levandule.
Ak vám nevyhovuje bravčové, čo takto skúsiť kačku? Kačacie prsia, domáci kompót, pečený zemiakový knedlík a k tomu svieža chuť hrozna je niečo, čo treba zažiť na vlastnej koži.
Skvelou správou je, že všetky porcie predjedál aj hlavných jedál sú nastavené tak, že nemáte problém sa dopracovať až po dezert. Prečo dobrá správa? Pretože odísť z Malvázie bez domácich Šomloj halušiek s glazúrovanými slivkami, šľahačkou a mandlovými lupienkami je skrátka reštauračný hriech a gastronomická vlastizrada!
Krásny priestor, kvalitné a nápadité kombinácie surovín pretkané poctivou prácou. Tak by sa dala táto reštaurácia vystihnúť v jednej vete. A keď si k tomu prirátate krásny komplex v prírodnej harmónii, je to ideálne miesto pre víkendový pobyt pre dvoch.
P.S.: Viac v albume 5 našich rokov.
Ste z Trnavy? 5 rád ako na to v miestnych reštauráciách
Ak hľadáte v Trnave miesta kde sa najesť, my vám s tým pomôžeme.
čítať viacGastRozhovor #3: Na obednú pauzu, príďte do Forhausu
Čo ste nevedeli o tejto trnavskej reštaurácii?
čítať viac