Zelerový šalát je veľmi špecifický. Hlavne z toho dôvodu, že ho nie každý obľubuje. V recepte vám ukážeme, ako ozvláštniť tento šalát tak, aby ho zjedol bez donútenia aj ten najväčší odporca zeleru.
Suroviny:
- 2 väčšie zelery
- 2 jablká alebo broskyne
- biely jogurt/kyslá smotana/majolka
- vlašské orechy
- sušené hrozienka
- šťava z citróna/kyselka
- práškový cukor
- soľ
Postup:
Zelery si očistíme a nastrúhame na jemno. Primiešame k nim postrúhané jablká alebo broskyne. Postupne do tejto zmesi pridáme po lyžiciach biely jogurt a majolku, prípadne trocha kyslej smotany. Dochutíme kyselkou, soľou a trochou práškového cukru. Šalát by mal mať nadýchanú šťavnatú konzistenciu.
Všetko robíme od oka. Nebojte sa preto počas pripravovania ochutnávať a dorábať ho podľa vlastnej chuti. Niekto má tento šalát rád sladší. Na záver pridáme sušené hrozienka a vlašské orechy.
Môžeme podávať. Dobrú chuť praje ProMenu!
100 ľudí, 100 chutí. Každý si tento recept pripravuje doma inak. Niekto ho pre istotu nerobí vôbec. Ak sa k tomu odhodláte, tento recept je zaručene dobrý a vždy si ho môžete sami vylepšiť.
Čo špeciálne dávate vy do svojho receptu na zelerový šalát?
Varenie ako ho nepoznáte: verili by ste, že ním zvyšujete svoju kreativitu?
Viete čo má spoločné varenie a kreativita?
čítať viacDenník Gastronauta: Restaurant a Penzion Patriot - Trnava
Denník Gastronauta a jeho ďalší diel. V Trnave sme navštívili túto reštauráciu s dobrou povesťou.
čítať viac