Zelerový šalát je veľmi špecifický. Hlavne z toho dôvodu, že ho nie každý obľubuje. V recepte vám ukážeme, ako ozvláštniť tento šalát tak, aby ho zjedol bez donútenia aj ten najväčší odporca zeleru.
Suroviny:
- 2 väčšie zelery
- 2 jablká alebo broskyne
- biely jogurt/kyslá smotana/majolka
- vlašské orechy
- sušené hrozienka
- šťava z citróna/kyselka
- práškový cukor
- soľ
Postup:
Zelery si očistíme a nastrúhame na jemno. Primiešame k nim postrúhané jablká alebo broskyne. Postupne do tejto zmesi pridáme po lyžiciach biely jogurt a majolku, prípadne trocha kyslej smotany. Dochutíme kyselkou, soľou a trochou práškového cukru. Šalát by mal mať nadýchanú šťavnatú konzistenciu.
Všetko robíme od oka. Nebojte sa preto počas pripravovania ochutnávať a dorábať ho podľa vlastnej chuti. Niekto má tento šalát rád sladší. Na záver pridáme sušené hrozienka a vlašské orechy.
Môžeme podávať. Dobrú chuť praje ProMenu!
100 ľudí, 100 chutí. Každý si tento recept pripravuje doma inak. Niekto ho pre istotu nerobí vôbec. Ak sa k tomu odhodláte, tento recept je zaručene dobrý a vždy si ho môžete sami vylepšiť.
Čo špeciálne dávate vy do svojho receptu na zelerový šalát?
GastRozhovor #1: Chuť v znamení mMMm sirupov
Rozhovor, počas ktorého vám pri čítaní vysmädne. Poznáte mMMm Vlčie sirupy?
čítať viacHľadáte exkluzívny silvestrovský oddych? Príďte do čarovnej Malvázie.
Prežite najštýlovejší Silvester na Záhorí iba kúsok od Senice v srdci Malých Karpát
čítať viac