Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Jesenné obdobie prináša závan aj v gastronómii. Keďže je tekvicová úroda v najlepšom, nám nič nebráni v tom, aby sme si pripravili výbornú krémovú polievku z hokaido tekvice. Rýchly a jednoduchý recept zvládne každý.

Suroviny:

  • Stredne veľká tekvica na pečenie alebo hokaido
  • Smotana na varenie
  • 2PL olivového oleja
  • Mleté korenie
  • Soľ
  • Tekvicové jadierka

 

Postup:

Tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Nakrájané kúsky tekvice varíme v osolenej vode až kým nezmäknú – 30 až 45 minút.

Ručným mixérom rozmixujeme uvarenú tekvicu. Pridáme smotanu na varenie a 2 lyžice olivového oleja na zjemnenie konzistencie. Takúto polievku privedieme do varu a následne odložíme zo sporáka. Podľa chuti ešte dokoreníme a dosolíme.

Tekvicovú krémovú polievku podávame s opekanými tekvicovými jadierkami pre spestrenie chuti.

 

ProMenu blog - tekvicová hokaido polievka

 

Dobrú chuť Vám praje ProMenu!