Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Otestovali sme podniky, ktoré sú kvôli burgerom často vyhľadávané. Náš recenzent Majo má s burgerami bohaté skúsenosti. Veríme, že vám pri výbere správneho podniku poradí.

Cesta za výsledkom bola spletitá, museli sme sa prebiť prekážkami ako zvládnuť dve porcie v jednom dni a pritom stále dopiť svoje pivko, ale už je to bohužial za nami. Tvrdá práca však prináša skvelé variácie tohto pokrmu a my vás týmto chceme previesť tým najlepším, čo sa v Trnave nachádza. 

 

Nie je to žiadna veda. Žemľa musí byť opečená, syr zapečený na mäsku, z mäsa treba cítiť hovädzinu a v strede by malo byť mierne ružové. K tomu paradajka, karamelizovaná cibuľka alebo cibuľové krúžky, kyslá uhorka, šalát, omáčka, coleslaw a domáce hranolky. Všetky ingrediencie aby krásne hrali na tanieri, aj v ústach - ako bubeník na bicie. Všetci predsa chceme mať "nebíčko v papuľke".

 

Pre spravodlivé posudzovanie sme sa zamerali na hlavné črty burgeru (vyššie popísané) a nenechávali sme sa uniesť rôznymi variáciami tohto pokrmu. Práve kvôli tomu, aby sa nestalo, že niekto ponúka Chilli burger a iné prevádzky ho nemajú.

 

6. Partizáni

 

 

O Partizánoch sa "pošuškávalo", že lepší burger široko-ďaleko niet. Priznám sa, že pre mňa bol tento podnik z tohto dôvodu sklamaním. Žemľa bola opečená a chutná, tak ako má byť. Keď sa však dostaneme k ďalším ingredienciám - mäsko bolo veľmi suché, ťažko požívateľné a nedochutené. To by možno zmiernila chutná omáčka, ale bola iba dobrá. Nepotešilo ma, že Partizáni zvolili do burgeru mozzarellu. Mozzarella nie je syrom určeným na tepelnú úpravu pretože sa veľmi rýchlo rozpustí. To sa v u výrobcov rieši modifikovaním mozzarelly s tukom do podoby tehly, ktorá sa rozpúšťa až pri vyššej teplote. Mnohí ľudia si však tento detail nevšimnú, ale v každom prípade by sa tomu pri príprave burgeru mali reštaurácie vyhnúť. Napriek našej nie moc dobrej skúsenosti sme o Partizánoch počuli samé chvály. Možno si kuchár iba vybral zlý deň a nebudete s nami súhlasiť v hodnotení.

5. Hollywood burger

 

 

Hollywood je jediný fast food, ktorý sme navštívili. Dôvod je jednoduchý - hlavným pokrmom tam je burger. Pri objednávke nášho obľúbeného jedla si musíte priobjednať hranolky. Osobne to pri objednávke burgeru považujem za samozrejmosť, bez ohľadu na cenu. Žemľa nebola opečená, čo považujem za chybu. Viac ako ku zelenine sa dostanete k mäsu, čo mnohí ocenia, ale chýbal nám správny pomer. Omáčka nás však nepotešila a jej chuť mala byť výraznejšia. Keď to zosumarizujeme, celková chuť burgeru bola dobrá a mäso pripravené správne. Hranolky sa k nám dostali až keď na tanieri burger skoro nebol. Pomer kvalita a cena v Hollywood Burger je nastavený podľa nás správne.

 

4. Avenue restaurant

 

 

Do porovnávania sme zaradili aj reštauráciu, ktorú by ste pri tomto článku nečakali. Gastronómia v Avenue je na dobrej úrovni, tak sme skúsili burger. Žemľa v tomto prípade výrazne prevyšovala  mäso, ktoré je sotva vidieť. Tak by to byť nemalo, ako sami dobre viete. Omáčka bola v podobe čistej neochutenej majonézy. Paradajka nakrájaná v štýle con casse (na drobné kocky, čo nie je najštastnejšie, lebo tie vypadávajú). Uhorky boli čerstvé a nie kyslé. Prosciutto pridávalo celému pokrmu až príliš na slanosti. Mäso bolo v poriadku, ale keď navštívime Avenue znova, uprednostníme iný pokrm z kuchyne šéfkuchára. Kreativitu máme u nás veľmi radi, za čo oceňujeme každý podnik, ale v Avenue by ju mali smerovať k iným pokrmom.

 

3. Bokovka

 

 

Pri Bokovke boli ako pri Partizánoch očakávania vysoké. Podnik v City aréne má vysokú návštevnosť a patrí do skupiny reštaurácií Bencik culinary group. Môžem skonštatovať, že burgeru nechýbalo skoro nič. Okrem jedinej veci, a tou je vyššie spomínaná kreativita. Mám na mysli kreativitu chuti, pretože v rámci servisu bola Bokovka azda najkreatívnejší a najlepší podnik. Burger dostanete v podobe, v akej burger vyzerať má. Taký základ - opečená žemľa, dobré šťavnaté mäsko, cibuľka, rajčina, šalát... aké jednoduché. Príjemným doplnkom je hashbrown a už spomínaný spôsob servisu. Hranolky boli z polotovaru. To neprekáža, no v porovnaní s La Reunion alebo Depom, kde dostanete domáce je to určite mínusom. 

 

2. Depo

 

 

Známa firma, ak sa bavíme o tom, kde v Trnave na burger. Vyskúšali sme a prvé, čo nás napadlo po dojedení: "táto dávka hovädzieho rozhodne stojí za pozornosť." Čaro prichádza už pri vstupe do reštaurácie, pretože sa cítite ako v celkom inej prevádzke, než tá, ktorá je vonku. Pri ich burgeri oceňujeme šťavnaté mäsko, ktorého šťava vám až strieľa do úst. Mohlo však byť trocha viac dosolené. Na vaše chute bude skvelým spôsobom hrať dobre namiešaná BBQ omáčka, avšak na úkor chuti mäsa. Hranolky domáce na spôsob amerických - oceňujeme! 

 

1. La Reunion

 

 

Tamtadadaaa. Prepáčte, nechal som sa uniesť ale máme tu víťaza! Burger ktorý spĺňa dokonale charakteristiku chutného a šťavnatého burgeru! Skvelá omáčka, opečená žemľa, domáce hranolky, veľký kus mäska prepečeného do podoby medium! Všetko spolu chutilo, tak ako malo a ako sme si predstavovali. Pri tejto ceste hľadania toho najlepšieho v Trnave vás chuť na burger prejde (jednoducho ste burgerov presýtení), ale pri spomienke na tento mi tečú sliny a bez výčitiek by som jeden navyše bez problémov zvládol.

 

My sme z otestovaných burgerov našli svojho favorita, ale ako sa hovorí - sto ľudí, sto chutí. Najlepšie, ako zistiť, ktorý z burgerov je najlepší pre vás, je navštíviť hodnotené reštaurácie. Každú z nich odporúčame a dúfame, že sa vám už zbiehajú slinky.

 

Článok je subjektívnym názorom autora.


 

Najbližšie pripravujeme porovannie pizze v Trnave. Odporučte nám vaše obľúbené pizzerie.

 

Objavte ponuku svojej obľúbenej reštaurácie na portáli ProMenu alebo stiahnutím aplikácie.