Grilovanie je neoddeliteľnou súčasťou letných dní a večerov. Spraviť chrumkavé a chutné mäsko nie je ľahké, hlavne ak na danú porciu čaká niekoľko hladných krkov.
Poďme sa pozrieť na 5 tipov, s ktorými budete pri grilovaní kráľ.
1. Ak si chystáte mäso na grilovanie, určite ho neprepichujte! Vytiekla by totiž z neho šťava a mäso by bolo suché. My predsa chceme šťavnaté chutné mäso
2. Ak ste si na grilovanie vybrali rybu máme pre Vás skvelý tip ako sa vyhnúť nepríjemnému prilepenie mäsa o gril. Najlepšie ju je grilovať na grilovanej mriežke, no ak ju nemáte tak skúste rybu viackrát rýchlo položiť na gril a zdvihnúť. Na rybe sa vytvorí povlak, ktorý zabráni prilepeniu.
3. Grilujte len tenké mäso. To sa dôkladne a rýchlo prepečie a nebudete musieť naňho dlho čakať.
4. Nad priamy oheň, resp. zdroj tepla je lepšie dávať len tenké plátky mäsa – steaky, hamburgery. Tie sa rýchlo upečú a vytvorí sa navyše na nich chrumkavá kôrka. Hrubšie a väčšie kusy mäsa sa odporúča položiť mimo zdroj tepla. To sa pečie dlhšie a priamy zdroj tepla by mäso z vrchu len pripálil a vo vnútri by bolo nedopečené.
5. Ak sa chystáte na mäso dávať marinádu, nepreháňate to. Mäso iba mierne potrite a dajte na gril. Inak je veľká pravdepodobnosť, že mäso vzbĺkne alebo ho spálite.
Bonusový tip:
- Odporúčame použiť na grilovanie klasický gril s dreveným uhlím. Jedlo grilované na uhlí má nenahraditeľnú vôňu a chuť. Ak budete grilovať plynovým grilom, jedlo nebude mať typickú drevenú vôňu. Podobné je to pri elektrickom grile. Jedlo len ohrievate a upravujete teplom.
Pivo
Pivo ide s grilovaným mäsom ruke k ruke, preto si nezabudnite otvoriť jedno chladené. Pomôže Vám zahnať smäd a je ideálny pomocník pri trávení mastných a ďalších jedál.
Prajeme dobrú chuť a veľa chrumkavého mäsa.
STIAHNI SI APLIKÁCIU PROMENU
Stiahni si aplikáciu ProMenu a spoznávaj nové reštaurácie.
#Fotorecept 1 - Legendárny Cordon-bleu
Pri príležitosti medzinárodného dňa Cordon-bleu, sme si pre vás pripravili domácky fotorecept prípravy tohto jedla a zároveň sme sa pozreli na jeho pôvod.
čítať viacŠpargľa očami kuchyne Penziónu Patriot Trnava
Poznáte špargľu? Vedeli ste, že sa pestuje až 8 rokov a je mimoriadne zdravá? Viac nám o špargle prezradil Ján Sivák zo známeho trnavského Penziónu Patriot.
čítať viac