Dnes Vám predstavujeme novú a zaujímavú reštauráciu v Senici. Čím bude Vínna reštaurácia Branč iná ako tie predošlé?
Priestor v Obchodnom centre Branč, kde sa nachádza reštaurácia bude mať v krátkej dobe už tretí prevádzkar. Tým je Zlatko Kuprešak, ktorý pochádza z Chorvátska. V rodnom Chorvátsku mal na starosti sieť šiestich reštaurácií. V gastronómii by mal byť ako doma. Nielen prevádzkar, ale aj šéfkuchár je "exotického" pôvodu - z Bosny a Hercegoviny.
Šéfkuchár Vínnej reštaurácie.
Čo však môžeme od reštaurácie pod jeho vedením čakať?
„Kuchára máme z našich končín. Kuchyňa bude Slovensko-Chorvátska. Môžete si u nás dať bryndzové halušky, držkovú polievku, ale aj ryby napríklad od Kunowského majera alebo chorvátsky vývar,“ prezradil Zlatko. Ďalej nám povedal, že suroviny, najmä mäso bude dodávané lokálne – z PD Čáčov a BUPE Šajdíkove Humence. Z cudzích jedál sme si všimli najmä čevapčiči, ktoré varia tradičným chorvátskym receptom. K jedlám ponúkajú tradičný chorvátsky ajvar, ktorí je kvalitou neporovnateľný so „slovenským“.
Chorvátske čevapčiči.
Jedálny lístok obsahuje ako sme už vyššie načrtli aj tradičné jedlá. Je ich viac, ako predpokladali (v pôvodnom jedálnom lístku bolo na výber iba z 15 jedál). Okrem toho je v ponuke aj denné menu v cene 3,80 €.
Vínna reštaurácia Branč sa odlišuje aj tým, že má ako jediná v Senici otvorené od 6:00 a k dispozícii sú teplé raňajky – vajíčka na rôzne spôsoby a pomazánky doplnené kávou značky
Pstruh od Kunowského majera.
Franck (pôvod Chorvátsko).
Nápoje budú taktiež z chorvátska. V ponuke nájdete niekoľko druhov vín z tejto pre nás obľúbenej dovolenkovej destinácie. V ponuke nechýbajú ani vína z Doľán alebo Skalice.
Do reštaurácie sa môžete prísť v teplé letné dni schladiť nielen limonádou, ale aj tým, že reštaurácia je klimatizovaná.
Už ste vyskúšali novootvorenú reštauráciu v Branči?
Reštaurácia Marína
Priestor ešte nedávno známy ako Slovenská reštaurácia nahradila nová Reštaurácia Marína. Na to, ako sa tejto senickej prevádzke darí, sa pozrieme v našej recenzii.
čítať viac"Veľa času, trpezlivosti a poctivej práce..."
"Viem, že momentálne nie je ľahká doba...." Aj to je jeden z dôvodov, prečo Fit-pit ponúka večerné aj víkendové menu. Toto, ale aj veľa iných zaujímavostí sa dozviete v rozhovore s majiteľkou Fit-pitu Silviou.
čítať viacReštaurácia Heidi priniesla Záhoriu nový nádych gastronómie
Navštívili sme senickú reštauráciu Heidi a bližšie nahliadli do zákulisia tohto podniku.
čítať viac#3 Lifestyle: Sacharidy – Dobrý sluha, zlý pán
Anthelme Brillat-Savarin : „Zvieratá sa pasú, človek je, ale iba duchaplný človek vie jesť.“
čítať viac