Chladné dni vystriedali teplé. Jar akoby ani nebola, už prišlo leto a teraz v máji slnečné dni čoraz viac pribúdajú. Využime túto príležitosť a pripravme si spolu osviežujúci nepečený dezert, ktorý je ešte k tomu aj zdravý. Pochutí si na ňom celá rodina.
Suroviny na korpus:
- 150 g akýchkoľvek sušienok (rozdrobených)
- 120 g horkej čokolády (roztopenej)
Suroviny na krém:
- 250g mascarpone
- 50g bieleho jogurtu
- šťava z 1 limetky
- 3 PL práškového cukru
- 2 PL malinového džemu
- 1 mango
- 50g malín
- tortová forma alebo iná nádoba (20 cm v priemere)
Postup:
Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopenou čokoládou a dobre premiešame, aby sa kúsky obalili v čokoláde.
Zmes dáme do formy a dnom lyžice ju silno utlačíme po stranách a dne formy. Formu vložíme do chladničky (pre urýchlenie procesu do mrazničky), pokiaľ čokoláda a celý náš korpus nestuhne.
Vyšľaháme si mascarpone s bielym jogurtom, limetkovou šťavou, práškovým cukrom a zmes rozotrieme na vychladený korpus. Zmiešame malinový džem s 1 lyžicou horúcej vody pre zjemnenie. Pokrájame si mango na malé kocky.
Touto džemovou zmesou polejeme vrch krému. Na vrch dezertu ešte poukladáme kúsky manga a maliny.
Hotovo. Dobrú chuť vám praje ProMenu!
Ema Fajnorová
Grape festival: Kukaj, kde som. Kukaj, čo jem.
Už o pár dní zavítame na piešťanský Grape festival. Ale nepôjde iba o hudbu.
čítať viacNavštívili sme MERKUR pub & restaurant
Videli ste už modernejší šat tohto tradičného podniku? My áno a veru sme si v ňom aj pochutili!
čítať viac