Ako dobre viete, zúčastnili sme sa na súťaži vo varení gulášu. Prinášame vám exkluzívne info z „backgroundu“ tejto akcie.
9:00 Príchod do Bory mall. Chystali sme stánok. Po hodine sme začali pripravovať jedlo
10:00 Ešte nepripravujeme jedlo, sme na nákupe. Keďže náš kuchár sa akosi pozabudol, nakúpili sme kvalitné a čerstvé suroviny výlučne z domácej produkcie, tzv. BIO v Bille v Bory mall.
11:00 Cibule ošúpané, mäso nakrájané. Nevyhli sme sa dorezaným rukám a znečisteniu mäsa. Párkrát spadlo na zem, ale ajtak skončilo v Guláši.
Medzitým popíjame – ako inak – domácu slivovicu, pálenú na záhorí. Odtiaľ je pôvod väčšiny nášho tímu. Avšak keď nám došla domáca, siahli sme po ešte „domácejšom“ Jelínekovi, ktorý sme ponúkli aj Giske Oňovej. Ako sa povie, podali sme jej pomocnú ruku.
12:00 Guláš už začína mať chuť, náš tím už začína mať náladu.
13:00 Ingrediencie sú správne namiešané a guláš už sa varí. Dokonca naberá tú správnu farbu.
14:00 Už nám chýbajú posledné „dochucovačky“. Za hodinu sa začína predaj a my ho stíhame. Kuchár je aj napriek našej nálade plne sústredený a až do dochutenia odmieta popíjať.
15:00 Začíname s testovanim. Aj vzorka gulášu už dorazila na stôl hodnotiacej „komisii“. Giska, pán z nákupných maniačok a ďalší. Už sa nevieme dočkať hodnotenia, lebo nám všetkým guláš chutí.
15:30 Prvý ľudia si prichádzajú k nášmu stánku kúpiť guláš. Vyslali sme profesionálnych obchoďákov do popredných línií. Nevadí im ani zlé počasie a posielajú nám zákazníkov
16:00 Zákazníci sú maximálne spokojní. Guláš sme vypredali do hodiny. Kuchár je zlomený – oslavuje úspech a popíja s nami.
17:00 Celá naša snaha je už v spokojných žalúdkoch zákazníkov. Presúvame sa na hodnotenie.
18:00 Vyhodnotenie dopadlo pre nás bez úspechu. Na prvých troch miestach skončili družstvá s väčšími skúsenosťami. Napriek tomu sme s výsledkom spokojný – bodaj by nie, nezostalo nám ani deci gulášu.
Celý tím ProMenu ďakuje organizátorom, aj zúčastneným za výbornú atmosféru. Určite sme tento rok týmto eventom nepovedali posledné slovo. Vidíme sa nabudúcce.
SŤAHUJTE APLIKÁCIU PROMENU
Stiahnite si aplikáciu ProMenu a objavujte nové reštaurácie.
S nami v kuchyni #2: Tajomstvá domáceho pečenia koláčov
Máme pre vás pár domácich tipov, ktoré zaistia prázdny plech do 5 minút.
čítať viac5 znakov kvalitnej reštaurácie
Keď hľadáme reštauráciu na rýchly obed, rodinnú oslavu alebo večeru, chceme nájsť tú najvhodnejšiu. Aké znaky by mala mať kvalitná reštaurácia, aby splnila dnešné trendy?
čítať viacJedinečný gastronomický zážitok: V Piešťanoch zrejú steaky za sucha
Za tento tip na skvelé jedlo hlasujeme všetkými desiatimi!
čítať viacČeskoslovenská klasika v Merkur Pube
Neďaleko od priameho centra Trnavy si môžete nielen počas obedového menu pochutiť na tradičných jedlách československej kuchyne za výborné ceny.
čítať viacDanubius Gastro 2018 sa ponesie v znamení lokálnych produktov
Čo všetko vás čaká na 25. ročníku veľtrhu gastronómie a hotelierstva?
čítať viacDetoxikácia organizmu
Zima už je dávno fuč, leto búcha na dvere a tak nastal čas detoxikovať organizmus. Ako na to?
čítať viacZimné špeciality v podaní Bokovky
Nepremeškajte jedinečnú možnosť ochutnať zimné a vianočné špeciality v Bokovke
čítať viac