Ako dobre viete, zúčastnili sme sa na súťaži vo varení gulášu. Prinášame vám exkluzívne info z „backgroundu“ tejto akcie.
9:00 Príchod do Bory mall. Chystali sme stánok. Po hodine sme začali pripravovať jedlo
10:00 Ešte nepripravujeme jedlo, sme na nákupe. Keďže náš kuchár sa akosi pozabudol, nakúpili sme kvalitné a čerstvé suroviny výlučne z domácej produkcie, tzv. BIO v Bille v Bory mall.
11:00 Cibule ošúpané, mäso nakrájané. Nevyhli sme sa dorezaným rukám a znečisteniu mäsa. Párkrát spadlo na zem, ale ajtak skončilo v Guláši.
Medzitým popíjame – ako inak – domácu slivovicu, pálenú na záhorí. Odtiaľ je pôvod väčšiny nášho tímu. Avšak keď nám došla domáca, siahli sme po ešte „domácejšom“ Jelínekovi, ktorý sme ponúkli aj Giske Oňovej. Ako sa povie, podali sme jej pomocnú ruku.
12:00 Guláš už začína mať chuť, náš tím už začína mať náladu.
13:00 Ingrediencie sú správne namiešané a guláš už sa varí. Dokonca naberá tú správnu farbu.
14:00 Už nám chýbajú posledné „dochucovačky“. Za hodinu sa začína predaj a my ho stíhame. Kuchár je aj napriek našej nálade plne sústredený a až do dochutenia odmieta popíjať.
15:00 Začíname s testovanim. Aj vzorka gulášu už dorazila na stôl hodnotiacej „komisii“. Giska, pán z nákupných maniačok a ďalší. Už sa nevieme dočkať hodnotenia, lebo nám všetkým guláš chutí.
15:30 Prvý ľudia si prichádzajú k nášmu stánku kúpiť guláš. Vyslali sme profesionálnych obchoďákov do popredných línií. Nevadí im ani zlé počasie a posielajú nám zákazníkov
16:00 Zákazníci sú maximálne spokojní. Guláš sme vypredali do hodiny. Kuchár je zlomený – oslavuje úspech a popíja s nami.
17:00 Celá naša snaha je už v spokojných žalúdkoch zákazníkov. Presúvame sa na hodnotenie.
18:00 Vyhodnotenie dopadlo pre nás bez úspechu. Na prvých troch miestach skončili družstvá s väčšími skúsenosťami. Napriek tomu sme s výsledkom spokojný – bodaj by nie, nezostalo nám ani deci gulášu.
Celý tím ProMenu ďakuje organizátorom, aj zúčastneným za výbornú atmosféru. Určite sme tento rok týmto eventom nepovedali posledné slovo. Vidíme sa nabudúcce.
SŤAHUJTE APLIKÁCIU PROMENU
Stiahnite si aplikáciu ProMenu a objavujte nové reštaurácie.
Hľadáte exkluzívny silvestrovský oddych? Príďte do čarovnej Malvázie.
Prežite najštýlovejší Silvester na Záhorí iba kúsok od Senice v srdci Malých Karpát
čítať viacNové menu v Beer House
Nechajte sa očariť novinkami tejto ešte stále novej reštaurácie v Senici
čítať viacTypy ľudí v reštaurácii
Práca čašníka nie je vôbec ľahká. Prináša strasti, ale má aj svoje svetlé stránky. Ako vnímajú čašníci svojich hostí pri obsluhovaní?
čítať viacHľadáte v Trnave exotické jedlo na rozvoz?
Máte radi špeciality ázijskej kuchyne? Tak táto reštaurácia je stvorená priamo pre Vás
čítať viacSlovak Food Festival
Chcete si dopriať víkend plný gurmánských zážitkov a potešiť svoje chuťové bunky? tak prídite na tento skvelý festival !
čítať viacMDD so Šašom Fifom vo Fit-Pit Senica
Šašo FIFO príde 1. júna do Fit-Pit Senica. Príďte sa zabaviť!
čítať viacNajlepšie kaviarne na Záhorí
Aj keď to nie je práve naše “pravé orechové”, lebo sa zameriavame najmä na reštaurácie a podniky, kde sa dá najesť, aj kaviarne predsa len patria do gastronómie. Aké sú na Záhorí tie najlepšie?
čítať viac#2 Lifestyle: Bielkoviny
François de La Rochefoucauld : „Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“
čítať viac