Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Naše telo si počas týchto teplých jarných dní pýta ľahké zdravé jedlo. Prinášame vám recept od šéfkuchára skalickej 2POTs, ktorý jednoducho musíte vyskúšať. Chutný, jednoduchý a vhodný ako na obed, tak na večeru.

2POTs Jarný krém z medvedieho cesnaku s vareným vajíčkom a pestom

jarná-polievka-2POTs-medvedí-cesnak-s-pestom-ProMenu

 

Na 4 porcie (1,2l) potrebujeme:

420g očistených zemiakov nakrájaných na väčšie kusy
55g očistenej cibule
Zeleninový vývar z koreňovej zeleniny a póru
30g maslo
130g listy medvedieho cesnaku (bez stonky)
140ml smotany na varenie
Nakrájené varené vajíčko a pesto z medvedieho cesnaku na ozdobu
Soľ, biele mleté korenie


Postup:

1. V hrnci rozpustíme maslo a necháme zosklovatieť.
2. Prídame zemiaky, chvíľu orestujeme a podlejeme zeleninovým vývarom.
3. Umyjeme a nakrájame listy medvedieho cesnaku.
4. Ak sú zemiaky vo vývare úvarené, pridáme medvedí cesnak a chviľu povaríme (nie dlho, aby sa zachovali živiny).
5. Pridáme smotanu na varenie a všetko poriadne premixujeme ponorným ručným mixérom.
6. Dochutíme soľou a korením.
7. Servírujeme s kúskami vareného vajíčka a lyžičkou medvedieho pesta na vrchu.

 

Dobrú chuť!

 


Na prípravu pesta z medvedieho cesnaku (cca 0,15l pesta) potrebujeme:

45g medvedieho cesnaku bez stonky
20g orechov (piniových alebo vlašských)
30g strúhaného parmezánu
0,1l olivového oleja
soľ, čierne mleté korenie

 

Pesto-z-medvedieho-cesnaku-2POTs-recept-ProMenu

 

Postup:

Do mixéra pridáme umytý medvedí cesnak, nastruhaný syr, orechy a  0,08l olivového oleja. Osolíme, okoreníme a všetko premixujeme. Následne pridáme zvyšok olivového oleja, aby sme dosiahli tekutú konzistenciu.

 

Zachutili vám polievky 2POTs? Uvate si doma JOTA polievku. Vyskúšajte jeden z našich receptov a podeľte sa s nami o vaše kulinárske počiny. Fotky s označením @promenusk na instagrame a @obedujsnami na facebooku vyberieme a prezdieľame na našich sociálnych sieťach.

 

 

 

 

Ema Fajnorová