Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Denník Gastronauta a jeho ďalší diel. V Trnave sme po Enak Bistre prišli na návštevu do reštaurácie penziónu Patriot, ktorý tu má veľmi dobrú povesť.

Penzión sa nachádza v historickom centre Trnavy, 5 minút chôdze od Trnavskej univerzity. Reštaurácia má počas sezóny i terasu s krásnym výhľadom, my sme ju ale navštívili počas februára, preto sme sa usadili vnútri. Po príchode Vás víta s úsmevom barman a prevádzkar reštaurácie. Pozdravy i úsmevy sú úprimné a dobrá nálada personálu je dobré znamenie.

 

Patriot-vchod-Trnava-ProMenu

 

Podnik je rozdelený na dve časti – barová časť a salónik (kde sme sa usadili). V salóniku je dostatok súkromia, čo potvrdzuje, že je vhodný na business lunch.

 

Za stolom nás zaujal tzv. vínny kalendár, ktorý je (ako sme sa dozvedeli neskôr) špecialitou podniku. Každý mesiac v Patriote menia ponuku rozlievaných vín, kde majú veľmi silné zastúpenie hlavne poprední slovenskí vinári.

 

Vyberáme A la Carte, podľa web stránok je kuchyňa medzinárodná. V lístku nájdete zaujímavé jedlá, a to od rebier cez rizoto a kačku až po zubáča. Lístok nie je obsiahly, ale zároveň by si tam mal každý nájsť “to svoje”.

Kuchyni tu velí už ôsmy rok Pavol Erazmus, ktorý patrí do širšej špičky šéfkuchárov na Slovensku. Môžeme teda čakať čerstvé a podľa lístka i sezónne jedlá. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich, ktoré sme mali možnosť skúsiť.

 

Predjedlá:

 

Buffalo-Mozzarella-Patriot-ProMenu

Buffalo Mozzarella - v predjedlách by nemal chýbať nejaký druh ľahšieho šalátu. Tu zvolili grilovanú zeleninu s mladým syrom.

 

 Foie-Gras-Patriot-ProMenu

Foie gras s jablkom a cibuľkou. Známa delikatesa tentoraz v sladko-slanom prevedení.

 

Losos-Patriot-ProMenu

Marinovaný losos. S francúzskou horčicou. A medom. Tri výborné suroviny vytvorili výborné kombo.

 

 Hlavné chody: 

  

Juhoamaerický-steak-Patriot-ProMenu

Juhoamerický steak. Pekný rez mäsa, omáčka pasovala k jedlu a prišiel v príprave v akej bol objednaný (verte alebo nie - nestáva sa to až tak často).

 

 Tagliatala-Patriot-ProMenu

Tagliata - Flank steak USA. Tagliata je starší brat carpaccia hlavne v Taliansku veľmi obľúbený. Prudko opečené mäso nakrájané na jemné plátky. Možno by som uvítal menej balsamica a mäsko vnútri ešte viac surovšie na tento druh jedla, ale to už je len vec názoru. Pochutili sme si, a to je to hlavné

 

Kačacie-prsia-Patriot-ProMenu Do ružova upečené kačacie prsia. Kačacie prsia mám rád, tomuto jedlu nebolo čo vytknúť od chuti po prevedenie. 

 

Dezerty:

 

Jahodový-dezert-Patriot-ProMenu

Glazúrované jahody s mascarpone krémom. Tu je jasne vidieť, že i z pár ingrediencií sa dá vykúzliť krásne jedlo.

 

Čoko-Fondant-Patriot-ProMenu

Horúci čokoládový fondant. V poslednom období sa vyskytol na Slovensku obrovský boom lava cake-ov. Tento bol z tých poctivých a malinový gél podtrhol jeho dobrú chuť.

 

Boli sme pozrieť i vinotéku v podzemí, ktorá je ako “ušitá” na oslavu dedovej 70-ky alebo na správny teambuilding pri kvapke vína. 

 

ver:

Restaurant v penzióne Patriot nás príjemne prekvapil a určite patrí medzi to najlepšie, čo Trnava ponúka (podľa TRENDu patrí medzi špičku, s čím definitívne súhlasíme). Nechýbalo príjemné prostredie, ochotná obsluha a sezónnosť v jedálnom i nápojovom lístku. Širšia ponuka vín je ďalšou výhodou. Kuchyňa by sa dala zaradiť do zážitkovej, ale ceny sú stále priaznivé. Ak chcete zobrať v Trnave obchodného partnera na obed alebo priateľku na romantickú večeru, určite v Patriote nespravíte krok vedľa.

 

 

Restaurant & Pension Patriot - Trnava

Medzinárodná kuchyňa

Trnava, Jeruzalemská 12

Kontakt: 033/5512511, info@penzionpatriot.sk

Otváracie hodiny: Po-Štv 8-23, Pia-So 11-01, Ne 11-23

Cena hlavného chodu 7 - 25 EUR

Facebook (Hotel) 1772 likes, Insta 125 sledovatelov

4,9 hodnotenie na FB (Penzion&Reštaurácia), 147 recenzií

Údaje k 28. 03. 2018

 

 

Denník Gastronauta

Powered by ProMenu.sk

 

Denník Gastronauta je internetový sprievodca s overenými tipmi kam zájsť za dobrou gastronómiou.